Wijsheid in werving

Achter iedere ontwikkeling schuilt eigenwijsheid als een drijvende kracht. Zonder de gedachte en durf om dingen anders te doen, is er simpelweg geen ontwikkeling. Eigenwijsheid is er dus om te koesteren, maar niet voor ieder proces geldt dat het de boel ook in een stroomversnelling brengt. Neem bijvoorbeeld een specialisme zoals werving en selectie in een complexe markt, zo vertelt Stephan van der Sluis, recruitment consultant van dotConnect.

“Soms moet je op de wijsheid en ervaring van een ander vertrouwen. Zeker als het gaat om een specialisme zoals werving en selectie in een complexe markt.

Zo sprak ik onlangs met een opdrachtgever over een vacature. Er was een hele lijst van wensen en eisen, gecombineerd met een salariskader dat hier niet helemaal op aansloot. Bij het opnemen van deze aanvraag maakte ik hier direct een opmerking over. Woorden als ‘compromis’ en ‘ontwikkeling’ werden op tafel gelegd om de grenzen van de mogelijkheden te verkennen. De opdrachtgever hielt voet bij stuk, en wij gingen daarom toch op zoek naar kandidaten met de lijst van eisen in de hand.”

Empirisch bewijs
“Twee weken later kon ik een shortlist presenteren van zes kandidaten die óf te duur waren, óf te weinig ervaring hadden. Dit deed ik niet met een ondertoon van “zie je wel”; het was een oprechte search naar de ideale kandidaat. Vanuit de shortlist werd uiteindelijk niemand gekozen door de opdrachtgever, wiens ogen waren geopend. Soms heeft iemand empirisch bewijs nodig om over zijn eigen wijsheid heen te kunnen stappen. Gezamenlijk besloten we de eisen aan te passen, het salariskader iets op te rekken en er kwamen kandidaten in beeld die zeer goed passen. Met één van hen is de procedure nu dan ook in de finale fase.”

Eigenwijs
“Het vakgebied van werving en selectie beslaat meer dan het ‘leveren’ van de juiste kandidaat. Het is een open gesprek waarbij vertrouwen de basis is en je samen op ooghoogte zoekt naar de optimale invulling, binnen de mogelijkheden van een organisatie. Opdrachtgevers van dotConnect kunnen daarbij rekenen op jarenlange ervaring en een persoonlijk advies op maat.

Daarin zijn wij op onze beurt een beetje eigenwijs, want we geloven in een gecommitteerde samenwerking. We hebben namelijk hetzelfde doel: de duurzame invulling van een positie en het verder bouwen aan een lange termijnrelatie. dotConnect. Vindt en verbindt!

Meer weten?
Kunt u onze ervaring en kennis ook goed gebruiken in het vervullen van een vacature, of wilt u eens sparren of dit onderwerp? Neem dan contact met ons op! Bel 035 – 695 35 40, of mail naar info@dotconnect.nl. (We reageren op werkdagen binnen 3 uur!)

Share This