Werven? Nu is hét moment!

Het is onrustig op de arbeidsmarkt tijdens deze coronacrisis. Veel banen zijn op de tocht komen te staan, de economie is met zes procent gekrompen en veel mensen zijn op non-actief gesteld of worden deels betaald door de overheid via de NOW-regeling. Kortom, het zijn voor velen onzekere tijden. Maar er liggen ook kansen voor bedrijven die nu of binnenkort zoeken naar personeel.

Tegenover de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt staat namelijk het bijkomende effect dat veel mensen nu voldoende tijd beschikbaar hebben. En dat biedt kansen bij het werven van personeel! Natuurlijk, je moet wel daadwerkelijk personeel nodig hebben en als onderneming ook over het benodigde budget beschikken. Maar als je als ondernemer al met het plan loopt om binnen twee tot vier maanden iemand aan te nemen, dan is nú het moment om te werven!

Positieve effecten
De recente ontwikkelingen hebben positieve neveneffecten voor ondernemers die op zoek zijn naar personeel. Naast het grote aanbod van personeel, is het aantal bedrijven dat nu werft laag. En dat zorgt voor een positieve uitstraling van de bedrijven die wél actief personeel aannemen. Het uitzetten van vacatures en het werven van (interim) personeel getuigt tenslotte van voldoende vlees op de botten van een onderneming. Iets dat kandidaten, die in de huidige tijden ook kritisch kijken naar potentiële opdrachtgevers, positief zal stemmen. “Het zal wel goed met het bedrijf gaan als het in deze tijden actief werft”, is de gedachtegang van veel kandidaten op dit moment.

Daarbij zijn er op dit moment simpelweg minder vacatures en daarmee is de concurrentie van andere opdrachtgevers minder groot. Hiertegenover staat dat de keuze uit kandidaten voor de opdrachtgever ook groter is. Daarmee is ook de kans vele malen groter dat er kandidaten beschikbaar zijn die aan de eisen van de opdrachtgever voldoen of beter, ze zelfs overtreffen. En ook in het kostenplaatje is het voor opdrachtgevers nu lucratief om te werven. Het is voor kandidaten tenslotte zeker niet het moment om de hoofdprijs te vragen voor hun diensten, dat begrijpt iedereen.

Het juiste moment
Wat kan dan een beter moment zijn? Je zult als onderneming echt niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, maar de hoofdprijs betalen is nu zeker niet aan de orde. Dat geldt voor vaste banen, maar ongetwijfeld ook voor interim opdrachten. De interim-markt heeft recentelijk ook de nodige krimp laten zien, dus ook daar zullen de tarieven lager zijn dan vóór de huidige coronacrisis.

Ons advies om nu te gaan werven is niet bedoeld om als aasgieren boven de markt te cirkelen, integendeel. Het is een advies om alvast vooruit te kijken naar de toekomst. Als de economie weer gaat aantrekken, zal ook de drukte op de interim- en arbeidsmarkt weer toenemen. Nu is dus de uitgelezen kans om de beste kandidaten tegen de juiste voorwaarden te krijgen! Zo koop je ‘voor de markt uit’ en zo help je de economie ook weer een beetje op gang!

Meer weten? Bel (035) 695 35 40 voor informatie of het maken van een afspraak. Mailen kan ook naar info@dotconnect.nl.

Share This