Vissen in een kleine vijver…

In de portefeuille van dotConnect zit al jaren een aantal prachtige Nederlandse ngo’s. Alle ervaringen met deze niet-gouvernementele organisaties hebben ertoe geleid dat we steeds beter weten wat zij specifiek nodig hebben als het aankomt op (tijdelijke) werknemers. En juist die kennis komt zeer goed van pas bij een plotselinge en urgente zoekvraag! Dat was ook het geval bij stichting AAP, die al meerdere keren een beroep deed op de snelheid en kwaliteit van dotConnect!

Ngo’s richten zich op een verondersteld maatschappelijk belang en willen een verschil maken in de wereld. Ze doen vaak werk waar veel aandacht, zorg en geld voor nodig is. En dat maakt de zoekvraag naar nieuwe werknemers niet altijd even eenvoudig. Zo wil stichting AAP het geld van hun donateurs zoveel mogelijk besteden aan het beëindigen van exotisch dierenleed in Europa.

Sobere arbeidsvoorwaarden
De dieren die AAP opvangt komen meestal uit vreselijke situaties. Ze zijn illegaal verhandeld, als huisdier gehouden of misbruikt in toerisme en entertainment. AAP pakt het probleem bij de wortels aan. Ze geven voorlichting en pleiten voor betere wetgeving in heel Europa.

De dieren die dringend hulp nodig hebben, worden opgevangen zodat ze op adem kunnen komen. AAP’s team van dierenartsen, dierverzorgers en gedragsdeskundigen helpen ze herstellen (rehabilitatie) en weer ‘dier’ te zijn, waarna een permanent onderkomen wordt gezocht binnen het internationale herplaatsnetwerk van AAP. Zo is er in de Nederlandse en Spaanse opvang weer plek voor andere dieren in nood. Bovendien deelt AAP kennis en werken ze samen met soortgelijke organisaties om hun impact te vergroten. Dweilen met de kraan dicht, noemen ze dat.

Maar al deze inzet kost geld, dat anders ook gebruikt kon worden voor de waardering van arbeidskrachten. En juist die afweging maakt het soms moeilijk om vacatures in te vullen, vertelt ook Elly Koppers, manager human resources bij Stichting AAP. “Omdat AAP een goede doelen organisatie is, is het soms lastig om goede kandidaten te vinden. Dit vanwege onze sobere arbeidsvoorwaarden. Die voorwaarden zijn een bewuste keuze van AAP, maar dat maakt het invullen van vacatures op het gebied van Marketing en Communicatie niet eenvoudig.”

Snelheid en kwaliteit
Zo heeft de stichting inmiddels al meerdere keren een beroep gedaan op dotConnect om een moeilijke of urgente vacature in te vullen. En met succes, zo vertelt Koppers. “Twee jaar geleden vlak na Sinterklaas heeft dotConnect ons echt uit de brand geholpen. Onze nieuwe persvoorlichter was vlak voordat ze bij AAP zou starten lelijk gevallen in haar rol als Piet, en moest geopereerd worden aan haar been. Na het eerste contact met dotConnect, ging alles in een stroomversnelling. Binnen een paar dagen spraken we met drie kandidaten uit de Flexpool. De door ons geselecteerde interim professional kon al snel van start gaan. En dat alles binnen een tijdsbestek van één week! We waren niet alleen ongelooflijk blij met de snelheid van handelen door DotConnect, maar ook met het leveren van goed gekwalificeerde kandidaten.”

Bij die positieve ervaring bleef het niet, want het bleek voor AAP reden om een jaar later wederom de hulp van dotConnect in te schakelen. “In 2019 heeft dotConnect ons wederom goed geholpen, nadat voor het vervullen van de functie van teammanager communicatie hun hulp hadden ingeroepen. Wij waren er niet in geslaagd om deze vacature in te vullen, en dotConnect heeft dit met goed resultaat uitgevoerd. Het recruitmentproces is daardoor prettig verlopen en AAP heeft hierin het persoonlijke en professionele contact met de recruiter van dotConnect zeer gewaardeerd.”

Ook dotConnect kijkt met veel plezier en trots terug op de invulling van deze en soortgelijke opdrachten voor ngo’s. Wij blijven ons dan ook met veel plezier inzetten om deze voor organisaties soms lastige zoekvragen op te lossen met onze kennis en expertise.

Meer weten?
Kunt u onze ervaring en kennis ook goed gebruiken in het vervullen van een vacature, of wilt u eens sparren over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op via 035 – 695 35 40, of mail naar info@dotconnect.nl. (We reageren op werkdagen binnen 3 uur!)
Bent u geïnteresseerd in de prachtige initiatieven van de Stichting AAP, of wilt u zelfs donateur worden? Ga dan naar www.aap.nl

 

Share This