Merlijn Stoffels, Sr. Media Relations Officer bij het Rode Kruis

“Logisch, wij kennen de weg in 190 landen."


7,8 op de schaal van Richter. Zo’n aardbeving in Nepal is direct voelbaar tot in het Nederlandse Rode Kruiskantoor. Telefoons gaan rinkelen. E-mail boxen worden extra gevuld. Twitter maakt overuren. Een bonte stoet van mediavertegenwoordigers klopt bij het Rode Kruis aan om nadere inlichtingen. 

“Logisch” zegt Merlijn Stoffels, interim teamleider communicatie en woordvoerder van Rode Kruis. ”Wij kennen de weg in 190 landen. Bij rampen weet iedereen ons snel te vinden. Wij zijn doorgaans goed geïnformeerd en besteden veel tijd en aandacht aan onze berichtgeving”.

Unieke samenwerking Rode Kruis en dotConnect

Omdat rampen niet te plannen zijn, net zo min als vluchtelingen stromen of epidemieën moet ook de afdeling communicatie van het Rode Kruis goed voorbereid zijn op noodsituaties. Daarom heeft het Rode Kruis samen met dotConnect een flexpool van persvoorlichters ingericht. 

De interimmers van DotCotconnect waren ook dit jaar een onmisbaar aanvulling op het bestaande persvoorlichtingsteam om dit in goede banen te leiden. Merlijn somt op:” Zij hebben geholpen met het beantwoorden van de mediavragen, proactief media aandacht gegenereerd, campagnes publicitair begeleid, zijn ingezet bij de crisis communicatie en hebben piket diensten gedraaid”.

De interim persvoorlichters van DotConnect zijn ervaren en vooraf inhoudelijk door het Rode Kruis getraind over het werk van het Rode Kruis vooraf. Daardoor zijn ze per direct inzetbaar en effectief.

De pool van interim voorlichters was direct van nut.

“Dat moet ook. Bij rampen is het bij ons ‘alle hens aan dek’. Iedereen moet optimaal presteren. Daarom ben ik zo blij met vaste pool aan dotConnect interimmers. Ze passen naadloos in het team. Eerlijk gezegd was dat voor mij een grote eye opener. Ik had nooit gedacht dat een vaste pool van interim persvoorlichters al zo snel z’n nut zou bewijzen.

Serious Request aan alle dotConnect Interimmers.

Merlijn Stoffels: Daarom maak ik van de gelegenheid gebruik om ook alle interimmers van de dotConnect uit te nodigen het Rode Kruis te helpen. Geloof me, het is hard nodig.  Ga naar seriousrequest.3fm.nl en help mee. Zeker nu. Alvast heel hartelijk bedankt!

 

 

Terug