Stephan van der Sluijs

Wat heb je voor dotConnect gedaan?
Al ruim 10 jaar ben ik betrokken bij dotConnect. In eerste instantie voor het uitvoeren van (executive)search opdrachten. Daarnaast heb ik ook op samengewerkt in het uitvoeren van interim opdrachten bij opdrachtgevers.

Waarom dotConnect?
Vanuit mijn ervaring bij een groot Werving- & selectiebureau weet ik hoe belangrijk het is om heel nauw samen te werken met de opdrachtgever en echt te doorgronden wat de behoeften zijn. Te achterhalen wat ‘de vraag achter de vraag’ is. dotConnect is een ‘boutique’ bureau met veel aandacht voor de relatie en duurzame kwaliteit. Dat past bij me. 

Wat is je rol bij het bedrijf?
Recruitment consultant. Ik hou me vooral bezig met de bemiddeling van vaste posities bij onze opdrachtgevers.

Wat vind jij de belangrijkste toegevoegde waarde van dotConnect?
Juist in de veranderende wereld merk je dat relaties essentieel zijn. Ja, techniek is belangrijk, snelheid is belangrijk, maar het draait uiteindelijk om mensen. Daarom dotConnect.

Wat vind je het leukste aan je werk en wat is voor jou het belangrijkste?
In feite doe ik dit werk al 25 jaar en als het aan mij ligt ben ik pas halverwege mijn carrière. Het resultaat is voor mij het belangrijkste. Dat kan alleen maar worden veiliggesteld met zorgvuldigheid en integriteit. De diversiteit aan mensen en bedrijven maakt mijn werk leuk, uitdagend en ik leer iedere dag!  

Wat was je mooiste moment bij dotConnect?
Het afronden van een procedure, een tevreden opdrachtgever en een kandidaat die een belangrijke stap maakt in zijn of haar loopbaan. Dat zijn de hoogtepunten die gelukkig regelmatig voorbijkomen. Maar het moment dat een opdrachtgever zijn vertrouwen uitspreekt en me een opdracht gunt is voor mij telkens weer een magisch moment.

Wat wil je opdrachtgevers en kandidaten meegeven?
Voor opdrachtgevers denk ik dat het goed is om te beseffen dat het een werving én selectie traject is. Vaak gaan mensen wel heel scherp selecteren, maar ik vind het een belangrijke taak om ook duidelijk te maken waarom het voor een kandidaat aantrekkelijk is om daar te werken en dat je iemand graag in je team wilt hebben.

Veel kandidaten worden regelmatig benaderd door recruiters en zijn dat een beetje beu. Begrijpelijk, maar we hebben elkaar ook nodig. Want hoe ben je gekomen aan de fijne baan die je nu hebt? En als de markt verandert, wie heb je dan nodig?

Waar mag ik je ’s nachts voor wakker maken?
Vreemd genoeg denk ik gelijk aan lekker eten. Maar om nu midden in de nacht asperges met een glas witte wijn op bed te krijgen is wellicht wat overdreven. Hoewel….

Wil altijd nog….
Minimaal een maand met de Trans Siberië Express diep Rusland in tot aan Vladivostok.

.

Contact:

 

Share This