maandag 5 juni 2017

"Jazeker"


Er heeft ongemerkt een revolutie plaatsgevonden! Nederland speelt bij het maken van haar keuzes steeds meer op zeker. Wij elimineren zoveel mogelijk het risico. Het is een volkssport geworden. Een paar voorbeelden: Hotel? Trivago, uit 200 websites, de laagste prijs. Verzekering kiezen? Independer biedt het overzicht. Nieuwe TV? Vergelijk.nl. Ja, zelfs voor het liefdesgeluk schakelen we de computer in. Onze tijd is blijkbaar te kostbaar voor het lopen van een blauwtje. 50 plusmatch. 50-plussers vind vandaag nog je liefde! Wij beschikken over een trefzeker algorithme.

Statistisch kiezen
Het Fingerspitzengefühl, het timmermansoog, en het ‘handje-voor’ dreigen naar het Openlucht Museum te verdwijnen. Het leven wordt statistiek. Het elimineren van de kans om een verkeerde keuze te maken is de laatste jaren in alle sectoren merkbaar. Ook bij de bemiddeling van interim professionals is dat goed te merken.

Tien jaar geleden was dit de werkwijze. “Vind snel een goede vent of vrouw die ons bedrijf uit de nood kan helpen vanwege zwangerschap, onverwachte workload XL of de absentie van expertise intern”. Voor de bemiddelaar waren niet alleen een goed netwerk, kennis van de markt en de functie noodzakelijk. Ervaring en mensenkennis (“feeling”) net zo. Anders dan bij het invullen van vacatures voor vaste banen is snelheid voor interim bemiddeling een absolute must. Immers, er moet een acuut probleem worden opgelost.

Inruil-garantie
Tegenwoordig merk je dat steeds meer opdrachtgevers een Parship verwachting hebben van de interim professional bemiddeling. Het razendsnel vinden van drie geschikte en gecheckte kandidaten is lang niet altijd voldoende. “Waarom niet 10?” Bovendien wordt het schaap-met-de-vijf-poten gehalte van de functie-eisen sterk opgevoerd. Vaste vacatures zijn daarom vaak maandenlang oningevuld. Bij interimmers daarentegen verwachten veel bedrijven direct multitalenten en wonderkinderen.

En het gaat ook steeds verder. Soms lijkt het wel alsof voor interim professionals een inruil-garantie dient te worden afgegeven. Na een sollicitatieronde zou je een interimmer bij gebleken ongeschiktheid toch terug mogen geven aan de bemiddelaar? Het gebeurde me laatst. Een klant wilde echt van zijn interimmer af, omdat tijdens de eerste echte samenwerking bleek dat er niet aan de verwachtingen kon worden voldaan. Dat zijn adjunct hem vol enthousiasme had aangenomen, was daarbij minder relevant.

De webshop-logica is dan niet universeel toepasbaar. Interimmers zijn mensen met een normaal interimmer-contract. Er zijn gelukkig grenzen in het arbeidsrecht. Alhoewel, een bevriende advocaat legde me uit, dat het recht niet alles kan oplossen. Bij veel conflicten spelen verwachtingen een grote rol.

De (bijna) 100% Successcore
Van een bemiddelaar van interim professionals mag je terecht verwachten dat hij of zij goede kandidaten aandraagt. Of de interimmer ook daadwerkelijk een succes is hangt van meerdere factoren af. Van de interimmer, van zijn nieuwe collega’s, van de verwachtingen en van de opdrachtgever. Kortom een 100% successcore is altijd het streven.

Maar zolang er nog geen interimmer-algorithme bestaat dat deze score garandeert, zullen alle partijen met een 1% mis-match moeten leven. Jazeker!! Ook in de tijd van het internet.

Juni 2017
Coen van der Kley

 

Terug