vrijdag 8 juli 2016

Zonnige vooruitzichten!

Met de vakantie in het vooruitzicht is het goed om te weten dat de markt voor interimmers behoorlijk aantrekt. Gewilde professionals zijn schaars, maar dotConnect weet raad. 

De markt voor interim professionals trekt aan, zo blijkt uit de zogenaamde Interim Index, een onderzoek onder 450 hoogopgeleide interimmers in verschillende disciplines gepubliceerd op de website consultancy.nl. Zij zien de markt voor opdrachten aantrekken. Met name in de sector overheid neemt het aantal klussen toe.

De ondervraagde interimmers zien ook dat de duur van de klussen langer wordt. De gemiddelde opdracht duurt nu bijna dertien maanden. Vier jaar geleden zat een freelance professional nog minder dan een jaar 'op' een klus.

Minder acquisitie
Opvallend in het onderzoek is ook dat interimmers minder tijd kwijt zijn aan acquisitie: 3,3 uur per week en dat is vier uur minder dan in 2012. Dat freelancers minder tijd hoeven te besteden het verwerven van opdrachten, duidt er in ieder geval ook op dat de markt weer aantrekt. 

Meer opleiding
Een ander teken dat het goed gaat in de markt, is dat freelance interim-managers en -professionals meer energie steken in opleidingen en trainingen. Uit de Interim Index blijkt dat ze afgelopen jaar zeven procent meer tijd hebben besteed aan scholing, wat uiteraard de kwaliteit van de interimmers verbetert en ze nog aantrekkelijker maakt voor opdrachtgevers om in te huren. Paul van Beukering van dotConnect: “Bij het bemiddelen tussen opdrachtgevers en onze interimmers zijn we er altijd alert op dat iedereen de meest actuele relevante opleidingen heeft.” 

Perfecte match
Dat freelance professionals nu drukker zijn dan voorheen, maakt dat de markt natuurlijk krapper wordt, zeker voor degenen die met training en opleiding ook nog hard werken aan hun kwaliteit. Coen van der Kley van dotConnect: “Gewilde professionals zijn natuurlijk altijd druk. Heel veel van hen zijn bij ons aangesloten. We kunnen dus heel vaak toch de perfecte match maken.”

Een andere manier om toch de juiste man/vrouw op de juiste plaats te krijgen, is gebruik maken van de nieuwe dienst van Parttime Specialist, waarmee veelgevraagde interimmers hun tijd verdelen tussen opdrachten.

Terug