woensdag 18 mei 2016

Het up-to-date houden van je profiel

Met een up-to-date profiel word je sneller voor een opdracht geselecteerd.

Zodra dotConnect een nieuwe opdracht ontvangt vergelijken we met een uitgebreide matching (onze 3-voudige matchmethode) welke interim professionals aan het profiel voldoen. Dit gebeurt met onze slimme software, waarbij we vooral kijken naar:

  • ervaring in de specifieke functie
  • aantal jaren ervaring
  • opleiding
  • vaardigheden
  • tarief 


De veel gestelde vraag is dan ook: Waar moet ik op letten?


Vaardigheden; houd ze actueel
Op het gebied van de vaardigheden zijn er 2 aspecten die je kansen op een opdracht kunnen vergroten:

  1. Nieuwe vaardigheden die je in de meest recente opdrachten hebt opgedaan
  2. Aanvullende vaardigheden die door dotConnect aan de lijst met vaardigheden zijn toegevoegd. Het is onze ervaring dat de interim professionals die regelmatig de lijst met vaardigheden updaten ook vaker voor opdrachten worden uitgenodigd.


Hoe meer vaardigheden, hoe beter
Zeker in de huidige markt waarin iedere opdrachtgever op zoek is naar het schaap met de 5 poten, zijn vaardigheden vaak van doorslaggevende betekenis. Om relevante kandidaten bij een opdrachtgever te kunnen voorstellen, moet dotConnect vaak de selectie aanscherpen op het gebied van vaardigheden. Let daar dus op!


Tarief. Elke tijd heeft z'n prijs
In bijna alle opdrachten speelt tarief een belangrijke rol. Vooraf wordt een indicatief tarief – met een bandbreedte – aangegeven voor de opdracht. Op basis van deze bandbreedte worden kandidaten geselecteerd. Kijk daarom ook kritisch naar het minimum uurtarief dat je bij dotConnect hebt aangegeven. Als dit minimum tarief te hoog is ingevuld, ontvang je minder uitnodigingen voor nieuwe opdrachten.


Tarief is geen verplichting!
Let op! Een aanpassing van je uurtarief in je profiel is vooral bepalend voor het wel of niet geselecteerd en uitgenodigd worden voor nieuwe opdrachten; het is op geen enkele manier een commitment of verplichting. Pas als je reageert op een opdracht geef je aan wat het uurtarief is waarvoor je die opdracht wil uitvoeren. En je uurtarief is geen vast gegeven; je kan het naar wens aanpassen.


Tot slot ons advies: check altijd de vaardigheden en de bandbreedte van jouw tarief bij het updaten van je profiel! Hoe meer up-to-date, hoe beter de match zal zijn.

Terug