dotConnect

Nieuws- en blog-pagina

De beste plaats voor de Wet DBA

26 juli 2017

De Wet DBA heeft al één record gebroken. In de afgelopen 100 jaar is er geen enkele wet al zolang niet gehandhaafd. 2,5 jaar. (stand juni 2017). Staatssecretaris Wiebes deelt in elk geval tot 1 juli 2018 geen boetes uit. Dat lijkt geruststellend nieuws. Is het bepaald niet! 

"Jazeker"

05 juni 2017
Er heeft ongemerkt een revolutie plaatsgevonden! Nederland speelt bij het maken van haar keuzes steeds meer op zeker. Wij elimineren zoveel mogelijk het risico. Het is een volkssport geworden. Een paar voorbeelden: Hotel? Trivago, uit 200 websites, de laagste prijs.ZZP'ers zijn nooit ziek

08 juli 2016

Ziek worden is niet het eerste waar zzp'ers aan denken als ze lekker aan het werk zijn. Ze zijn toch ook nooit ziek? Zo lijkt het tenminste als je naar de cijfers kijkt. Maar een kwart van de 800.000 zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.


De 5 grote voordelen van de Parttime Specialist

09 juni 2016

dotConnect introduceerde in april de Parttime Specialist: de topklasse interimmer die niet de hele week, maar een paar dagen de organisatie komt versterken. Hier vijf redenen waarom opdrachtgevers hier veel voordeel mee kunnen behalen.

Nu bewezen: zzp'er is meer bevlogen!

09 juni 2016

De zzp'er wordt vaak gezien als het zorgenkindje van de arbeidsmarkt. Maar is dat wel terecht? Uit onderzoek van TNO en CBS blijkt juist het tegendeel. Ze hebben geen pensioen en als ze ziek zijn hebben ze geen vangnet. En dan worden ze ook nog eens gezien als profiteurs, die -dankzij de Zelfstandigenaftrek- belastingvoordeel opstrijken.

 

Oliebollen, bake or buy?

22 december 2015
Het einde van het jaar heeft een eigen sfeer met vaste tradities en terugkerende patronen. De donkere dagen voor kerst worden opgeluisterd door zorgverzekeringstress, leveranciers en dienstverleners die kerstkaarten of presentjes sturen en de vraag: gaan we zelf oliebollen bakken of laten we dat over aan een specialist?