dotConnect

Nieuws- en blog-pagina

Oliebollen, bake or buy?

Het einde van het jaar heeft een eigen sfeer met vaste tradities en terugkerende patronen. De donkere dagen voor kerst worden opgeluisterd door zorgverzekeringstress, leveranciers en dienstverleners die kerstkaarten of presentjes sturen en de vraag: gaan we zelf oliebollen bakken of laten we dat over aan een specialist?

Ieder jaar komt de oliebollentest in de krant met de resultaten van de beste en slechtste oliebollenbakkers van Nederland. Het is een hele kunst om het juiste beslag te maken, goede olie met de perfecte temperatuur om zo een mooie goudbruine knapperige bol te krijgen. Wat doet u dit jaar?

Zo is het ook in het bemiddelen van interim Finance, HR en Marketing & Communicatie specialisten. Dit verband zag u vast niet aankomen…

Veel bedrijven kiezen ervoor om zelf via marktplaatsen interim vacatures uit te zetten of zelf op LinkedIn te gaan zoeken naar iemand die lijkt te passen. Dit ‘zelfbakken’ is een ambacht dat niet iedereen beheerst, dat tijdrovend is en niet altijd de juiste consistentie oplevert. Maar voor sommigen is het wel prettig om te doen. Het geeft je het gevoel dat je voordeliger uit bent. Als het lukt tenminste…

Dan zijn er organisaties die het proces uitbesteden aan een broker. Een grote organisatie met een geoliede machine die een soepel bakproces kent en bijna productiematig CV’s aflevert, zonder de mens achter dit profiel te kennen. Immer er zijn ook genoeg mensen die hun oliebollen bij de supermarkt kopen en elkaar vertwijfeld aankijken als ze hun tanden zetten in een slappe, vette oliebol met de Top 2000 op de achtergrond.

En dan zijn er organisaties die even een kort stukje research doen: de beste oliebollenbakker van 2014 opzoeken en zien dat er een organisatie is die garant staat voor een soepel proces, een goed persoonlijk advies en onderscheidend resultaat. Graag komen wij u vertellen wat de mogelijkheden zijn en u helpen met het antwoord op de vraag: ‘Bake or Buy?’ in 2016.

Prettige kerstdagen en een heel knapperig en goudbruin 2016!

Stephan van der Sluijs, dotConnect HR&Recruitment

 

Terug