dotConnect graaft dieper!

Bij dotConnect graven wij dieper, al is de zoektocht nog zo uitdagend. In verschillende cases zijn we ondanks een lastige zoekvraag tot het uiterste gegaan om uiteindelijk de perfecte kandidaat te koppelen aan onze opdrachtgever. Zo ook bij de zoektocht naar stevige, tijdelijke marketingondersteuning op de EMEA-werkzaamheden bij Zinpro Animal Nutrition te Boxmeer.
Een uitdagende zoektocht met uiteindelijk een fantastisch resultaat.

Toen we de opdracht van Zinpro accepteerden, waren we direct enthousiast over de zoekvraag. Zinpro -toen al geruime tijd klant bij ons- gaf ons het vertrouwen voor een nieuwe opdracht met een duidelijke vraag: stevige en tijdelijke marketingondersteuning voor de EMEA-markt (de markt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika), met Rusland als toevoeging. We vlogen de opdracht aan als gebruikelijk: we plaatsten de opdracht in onze systemen waar ongeveer vierduizend actieve kandidaten de functie voorgeschoteld krijgen. Tot onze verbazing gebeurde er vrijwel niets en waren we genoodzaakt verder te graven, op zoek naar die ene perfecte kandidaat.

Ten einde raad?
Plaatsing van de opdracht op andere online platvormen leverde wederom een teleurstellend resultaat: geen enkele bruikbare match. Vooruit, Boxmeer ligt niet direct centraal in Nederland, maar was dit probleem nu echt zo groot?
Ook een grondige search via LinkedIn leverde een pover resultaat op en we begonnen ons in Naarden daadwerkelijk zorgen te maken; wat ging er fout? In overleg met Zinpro hebben we extra zoektijd aangevraagd (en gekregen). Het werd tijd om het over een andere boeg te gooien en de mouwen nog verder op te stropen!
We begonnen onze persoonlijke netwerken uit te kammen. Er moest tenslotte toch wel iemand te vinden zijn die voldeed aan het zoekprofiel en deze uitdaging bij Zinpro aan wilde gaan? Nee dus, zo luidde het teleurstellende antwoord voorlopig. We zochten verder en speelden zelfs met de gedachte om naar Eindhoven, Nijmegen of Venlo af te reizen om daar op dorpspleinen mensen aan te spreken…

Perfecte match
Maar alle inzet werd uiteindelijk toch beloond! Nadat we nogmaals alle registers hadden open getrokken en ons persoonlijke netwerk stevig hadden uitgekamd, was daar opeens Caroline! Een eerste afspraak met Caroline was snel gemaakt en al vroeg in het gesprek bleek zij zowel vakinhoudelijk als qua persoonlijkheid een schitterende match!

Caroline weet zelf snel aan te wijzen waar die perfecte match vandaan komt: “Zinpro is een bedrijf dat een Amerikaanse high-performance filosofie heeft, en dat past goed bij mij. Al snel was ik erg druk en maakte ik lange dagen, de brede scope en het internationale karakter spraken me enorm aan. Ik heb in veel verschillende sectoren gewerkt en ben zeer nieuwsgierig en leergierig aangelegd. Dus een functie in de agrarische sector, die ik nog niet kende, was een mooie uitdaging waar ik al mijn knowhow op kon loslaten!”

“Het eerste contact met Paul van Beukering van dotConnect was fijn. Aan alles merkte ik dat ik met iemand te maken had die vanuit zijn ervaring een perfecte match herkent. We spraken nog de volgende dag af nadat het contact was gelegd en we hadden een zeer positief gesprek. Het duurde dan ook niet lang of ik had mijn eerste werkdag bij Zinpro in Boxmeer. Twee weken later stond er ineens een enorme snoeppot op mijn bureau. Die stuurde Paul om er voor te zorgen dat ik snel zou aarden in mijn nieuwe werkomgeving. Een droppot zorgt tenslotte voor genoeg toeloop bij je bureau! Maar ook op het zakelijke vlak was het contact goed; in al die tijd dat ik er gewerkt heb, heb ik perfecte begeleiding gekregen.”

Langere termijn
En hoewel de zoekvraag van tijdelijke aard was, bleef de goede match tussen Caroline en haar nieuwe werkgever niet onopgemerkt. Zinpro wilde al snel de oorspronkelijke termijn van drie maanden verdubbelen, om uiteindelijk voor lange termijn met Caroline in zee te gaan. “Oorspronkelijk zocht Zinpro extra hulp vanwege een internationaal wetenschappelijk congres dat op handen was, uiteindelijk werd deze periode verlengd met nóg eens drie maanden. Een voor mij onverwachte scale-up bij Zinpro zorgde er voor dat ik later nóg langer kon blijven. Daar sprak erg veel vertrouwen en bevestiging uit. Uiteindelijk heb ik niet drie maanden, maar precies twee jaar met heel veel plezier voor Zinpro gewerkt!”

Share This