De voordelen van een parttime interimmer

dotConnect doet graag zaken met het MKB. Het gaat hierbij meestal om gedreven ondernemers die met beide benen op de grond staan én heldere en concrete ambities hebben. Zo ook Eric Vousten van VMS | Insight in Vianen. Dit marketing & insights bureau, sterk gericht op automotive en mobiliteit, groeit al jaren gestaag en heeft inmiddels een indrukwekkend klantenportfolio.

Eric besefte een aantal jaar geleden dat hij specifieke professionele kennis nodig had om de groei te continueren. Maar niet op fulltime-basis, omdat daarvoor het werkaanbod onvoldoende was. Uiteraard bestond er de mogelijkheid om deze informatie bij een extern bureau in te huren. Los van de daarmee gemoeide kosten, gaf VMS | Insight er de voorkeur aan om deze werkzaamheden met één vast persoon in te vullen en daarmee een verbinding voor de langere termijn aan te gaan.

Tailormade oplossing
dotConnect is destijds voor VMS | Insight gaan zoeken naar een tailormade oplossing. Die oplossing bleek te bestaan uit het inhuren van een echte topper op haar vakgebied (Data Science) voor 8 – 16 uur per week. Een schot in de roos, want Petra de Groot is inmiddels ruim 2,5 jaar parttime aan VMS | Insight verbonden. De samenwerking verloopt voorspoedig en beide partijen zijn volledig op elkaar ingespeeld.

Bij VMS | Insight is Petra verantwoordelijk voor verschillende dashboards en rekentools, die voortkomen uit de onderzoeken en rapportages die het bedrijf maakt voor zijn opdrachtgevers. “Deze rekentools kunnen stakeholders inzicht geven in de gevolgen van bepaalde ontwikkelingen op hun bedrijf”, zo vertelt Petra. “Neem bijvoorbeeld de gevolgen van de coronacrisis voor een specifiek bedrijf. De gemiddelde gevolgen kunnen wellicht bekend zijn, maar met een rekentool kan een onderneming zijn eigen specifieke scenario schetsen.”

Voordelen van parttime
De tailormade oplossing van een parttime inzet is niet alleen voordelig voor VMS | Insight, maar ook Petra ziet de voordelen van de werkwijze. Ze kan haar specialisme op deze manier bij meerdere opdrachtgevers inzetten en zich op die manier in de volle breedte blijven ontwikkelen, zo vertelt ze. “Ik ben iemand die houdt van afwisseling. Doordat ik mij parttime heb verbonden aan VMS | Insight, kan ik mij met mijn bedrijf Zicht op Cijfers richten op meerdere en verschillende branches. Zo ben ik bijvoorbeeld ook een bedrijf begonnen dat zich richt op het toegankelijk maken van online marketing-dashboards voor kleine ondernemers. De afwisseling tussen mijn andere werkzaamheden en de parttime inzet voor VMS | Insight houdt het spannend en fris, en maakt dat ik mij kan ontwikkelen op vele verschillende vlakken.”

De parttime verbintenis zorgt er ook voor dat Petra berekend is op de wisselende vraag vanuit VMS. “Dat is iets wat bij je moet passen, maar wat ik als een groot voordeel zie. Ik kan mijn eigen uren indelen en werken vanuit huis. Als parttimer weet je dat er altijd een beroep wordt gedaan op je flexibiliteit, maar dat is juist wat je ook vrijheden geeft!”

Meer weten?
Kunt u onze ervaring en kennis ook goed gebruiken in het vervullen van een vacature, of wilt u eens sparren of dit onderwerp? Neem dan contact met ons op! Bel 035 – 695 35 40, of mail naar info@dotconnect.nl. (We reageren op werkdagen binnen 3 uur!) Meer lezen over VMS | Insight? Klik dan hier.

 

 

Share This