De interimmer is een échte ondernemer

Het lijkt erop dat de Corona-pandemie bijna achter ons ligt. Omdat we benieuwd waren naar hoe onze interim professionals deze periode doorgekomen zijn, hebben we een enquête uitgezet. En daar kwamen een aantal verrassende resultaten uit.

Interessante cijfers.
Een groot deel (45%) laat weten dat ze redelijk normaal hebben kunnen doorwerken. 33% zegt wat minder uren gefactureerd te hebben en 23% heeft juist meer kunnen factureren.

Verder heeft 53% tijd geïnvesteerd in het volgen van een studie of training in zijn of haar eigen vakgebied en heeft 29% een training gevolgd voor de persoonlijke ontwikkeling.

Uurtarieven nauwelijks onder druk.
Zijn de uurtarieven in deze periode onder druk komen te staan? 72,5% van de respondenten denkt van niet. En dat is goed om te weten.

Nog een interessante score: bijna 80% van de interim professionals heeft geen gebruik gemaakt van de door de overheid beschikbaar gestelde regelingen. Van de groep die daar wel gebruik van heeft gemaakt, koos 12% voor TOZO.

Louterend.
Ruim 40% van de ondervraagden heeft de Corona-periode als louterend ervaren. Het heeft hen nieuwe en ook bruikbare inzichten opgeleverd. Uiteraard is het grootste deel van de groep wel heel blij dat het nu bijna voorbij is.

En nu?
Op de open vraag of de interim professionals nog iets mee willen geven aan hun interim-collega’s komen ook een paar mooie quotes: “Blijf bij jezelf”, “Laten we vooral deze nieuwe inzichten meenemen naar de toekomst en in ons vak”, “Een dergelijke periode biedt ook nieuwe kansen, maar je moet er wel voor open staan”, “Dit hoort bij ondernemerschap. Maatschappelijk, wetenschappelijk en nu de economische opleving. Erg interessant allemaal en zoiets maak je maar 1x mee”, “Maak gebruik van de inzichten en mogelijkheden” en “Blijf in jezelf geloven!”

Echte ondernemers.
Rode draad in dit verhaal is dat het grootste deel van de respondenten ondernemerschap heeft getoond. Door positief te blijven, kansen te zien, het beste uit de situatie te halen, zich vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen en niet de slachtofferrol aan te nemen. En zich alweer aan het voorbereiden is op de ‘drukke periode’ die er -naar verwachting- na de zomer gaat komen.

Met dank aan alle 69 respondenten voor hun medewerking!

 Team dotConnect

Share This