dinsdag 22 december 2015

Onze verwachtingen voor 2016

Terugblikken gebeurt al genoeg. Daarom slaat dotConnect dat ritueel over. We gaan gelijk door naar de verwachtingen voor 2016. Wat zijn de 5 ontwikkelingen die wij verwachten?

1.Groei!
De groei van de economie houdt aan. Dat heeft bijna altijd tot gevolg dat ook de interim markt aantrekt. Voor 2016 is dat ook onze stellige verwachting. Op basis van de ontwikkelingen in november / december. En omdat we positief zijn ingesteld en natuurlijk ook omdat het belastingplan er bijna door is. € 5.000.000.000 minder belastingen = hogere bestedingen. Dat leidt tot groei.

2. Betere tarieven
Als de markt groeit komt er automatisch opwaartse druk op de tarieven. (Hoef je geen helderziende voor te zijn). De tarieven staan al lang onder druk. Waar er mogelijkheden zijn, zien we dit ook al gebeuren. Het zullen nog geen spectaculaire stijgingen zijn. Maar de weg omhoog wordt gevonden, daar is dotConnect van overtuigd.

3. Een nieuw soort VAR
De nieuwe VAR is nu aangekondigd voor april 2016. Hoewel er nog veel is aan te merken op de voorlopige plannen, zal de nieuwe VAR er op de een of andere manier wel komen. Op basis van de huidige informatie zal het er allemaal niet makkelijker op worden. Alhoewel, interim / ZZP / freelance is zo'n enorm onderdeel van de arbeidsmarkt geworden, dat er wel een werkbare oplossing zal moeten komen.

4. Minder marktplaatsen
We zagen in 2015 al een neerwaartse trend bij marktplaatsen. Onze opdrachtgevers willen een meer persoonlijke benadering. Sparren over wat de beste manier is om een opdracht in te vullen. Advies over de mogelijkheden. Het hoeft allemaal niet meer tegen het laagste tarief en met 21 vereisten. Kortom, het gaat weer om de beste invulling van die opdracht.

5. Meer dotConnect
Helemaal in overeenstemming met de verwachtingen voor het komende jaar, gaan al die punten ook voor dotConnectGroup op. Meer opdrachten, mooiere opdrachten, betere tarieven en betere dienstverlening. Wat kunnen we ons nog meer wensen? We wensen je hele prettige feestdagen en hierbij alvast de allerbeste wensen voor 2016. Tot in het nieuwe jaar!

Namens het gehele dotConnect team,

Met vriendelijke groet,

Coen van der Kley, dotConnectGroup


Terug