Ontwikkelingen op de interim markt

Regelmatig publiceren wij een blog of artikel, waarin we ons licht laten schijen op de ontwikkelingen zoals wij die zien op de interim markt. Op deze pagina kunt u een aantal van deze artikelen nog eens rustig nalezen.
  De beste plaats voor de Wet DBA

  De Wet DBA heeft al één record gebroken. In de afgelopen 100 jaar is er geen enkele wet al zolang niet gehandhaafd. 2,5 jaar. (stand juni 2017). Staatssecretaris Wiebes deelt in elk geval tot 1 juli 2018 geen boetes uit. Dat lijkt geruststellend nieuws. Is het bepaald niet!

  De belastingdienst is al drukdoende de modelovereenkomsten te controleren. Met heel onverwachte uitkomsten. Neem bij voorbeeld de vervanging van een controller, die een sabbitical neemt of zwanger is. Jarenlang was daar een goede oplossing voor. Het bedrijf huurt via een bemiddelaar als dotConnect voor een bepaalde periode een interim professional in. Alles keurig netjes geregeld via tijdelijke contracten.

  Lees verder
  "Jazeker"
  Er heeft ongemerkt een revolutie plaatsgevonden! Nederland speelt bij het maken van haar keuzes steeds meer op zeker. Wij elimineren zoveel mogelijk het risico. Het is een volkssport geworden. Een paar voorbeelden: Hotel? Trivago, uit 200 websites, de laagste prijs. Verzekering kiezen? Independer biedt het overzicht. Nieuwe TV? Vergelijk.nl. Ja, zelfs voor het liefdesgeluk schakelen we de computer in. Onze tijd is blijkbaar te kostbaar voor het lopen van een blauwtje. 50 plusmatch. 50-plussers vind vandaag nog je liefde! Wij beschikken over een trefzeker algorithme.

  Lees verder
  Zonnige vooruitzichten!

  Met de vakantie in het vooruitzicht is het goed om te weten dat de markt voor interimmers behoorlijk aantrekt. Gewilde professionals zijn schaars, maar dotConnect weet raad. De markt voor interim professionals trekt aan, zo blijkt uit de zogenaamde Interim Index, een onderzoek onder 450 hoogopgeleide interimmers in verschillende disciplines gepubliceerd op de website consultancy.nl

  Lees verder
  ZZP'ers zijn nooit ziek

  Ziek worden is niet het eerste waar zzp'ers aan denken als ze lekker aan het werk zijn. Ze zijn toch ook nooit ziek? Zo lijkt het tenminste als je naar de cijfers kijkt. Maar een kwart van de 800.000 zzp'ers is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

  Lees verder
  Parttime inzet van de Topspecialist
  Een zeer ervaren iemand of een specialist nodig, en toch de kosten beheersbaar houden? Bij dotConnect is dat vanaf nu heel slim te regelen. Wat zou het fijn zijn als je die zeer ervaren financieel specialist, kei van een communicatie-adviseur of goeroe op het gebied van SEM, CRM of e-mail marketing in huis zou hebben. Om een project vlot te trekken, om nog sneller te kunnen groeien of om die specialistische kennis te krijgen die jullie zelf niet hebben.
  Lees verder
  Oliebollen, bake or buy?
  Het einde van het jaar heeft een eigen sfeer met vaste tradities en terugkerende patronen. De donkere dagen voor kerst worden opgeluisterd door zorgverzekeringstress, leveranciers en dienstverleners die kerstkaarten of presentjes sturen en de vraag: gaan we zelf oliebollen bakken of laten we dat over aan een specialist?
  Lees verder
  Onze verwachtingen voor 2016
  Terugblikken gebeurt al genoeg. Daarom slaat dotConnect dat ritueel over. We gaan gelijk door naar de verwachtingen voor 2016. Wat zijn de 5 ontwikkelingen die wij verwachten?
  Lees verder